Csaló

2023.12.05. 12:50

Ebből virgács lesz: tárgyalást hoz a Mikulás a saját anyja halálát is bekamuzó csalónak

A Tatabányai Járásbíróság december 6-án tárgyalás tart az ügyben, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2019 decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, a sértettnek, hogy a sérült személygépkocsiját megjavíttatja, ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől. A vádlottnak azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt elköltötte. 

Az illető ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A sértett nő a pénzt 2020. januárban átadta a férfinak, akinek nem volt lehetősége és szándéka sem a kölcsönkért összeg visszafizetése, azt saját megélhetésére fordította, majd a számára elérhetetlenné vált. 

Az illető 2020. júliusában megismerkedett az oroszlányi sértett nővel, aki gépkocsit szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy a jármű megvásárlását intézi, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot tett abból a célból, hogy a vádlott a nála való tartózkodása során a jármű vételárát onnan kivehesse, a személygépkocsi vételárát ezen összegből teljesítse. 

A férfi 2020. szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett és elköltött. 2020. szeptember végére a borítékban 50 ezer forint maradt, ezért a férfinak már nem állt módjában az általa ígért járművet megvásárolni, mert az ahhoz szükséges további 550 ezer forintot jogtalanul eltulajdonította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában