Zaklatás és erőszak

2024.02.05. 14:10

Nem bírta elfogadni a válást, fenyegette, verte, leköpte volt párját az esztergomi férfi

Az Esztergomi Járásbíróság február 6-án, kedden tárgyalást tart annak a férfinak az ügyében, akit korábban a bíróság büntetővégzésében folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki, valamint a próbaidő tartama alatt a pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott férfi és a sértett felesége 2014 és 2022 között házastársak voltak, majd 2022-ben elváltak. A válást a férfi nem tudta elfogadni, ezért, hogy a nő mindennapos életvitelébe önkényesen beavatkozzon, 2022. október 10. és november 9. között 264 alkalommal hívta fel őt sikertelenül telefonon, illetve a fogadott hívásnál azzal fenyegette meg, hogy meg fogja ölni.

A pasas a fenti időszakban napi rendszerességgel jelent meg a nő esztergomi lakásánál. Többször a munkahelyén is, és közölte vele, hogy

idegosztályra fogja juttatni. 

A vádlott 2022. október elején - azt követően, hogy a volt felesége közölte vele, hogy el kell költöznie a lakásból -, egy alkalommal dühében belerúgott a combjába, amitől a nő 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. 2022. november 9-én két közös lányukkal kórházba ment gyógytornára, ahová a férfi követte őket, majd itt trágár szavakkal illette, valamint nagy erővel megragadta a felkarját és maga felé húzta őt, amiből a nő végül kiszabadult, azonban 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el. 

A férfi 2022. december 9-én az esztergomi sétányon ismét odament a hölgyhöz, és leköpte őt. Ezt követően 2022. december 14-én megjelent az esztergomi társasház előtt és előzetes szóváltást követően tenyérrel arcon ütötte volt párját, majd ököllel megütötte a bordáját úgy, hogy ekkor vele voltak a kiskorú gyermekeik is. A történtek miatt a sértett távoltartási végzést kért a vádlottal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában