Döntés

2024.02.05. 16:53

Komoly büntetést kapott a videóra vett agresszív esztergomi hősszerelmes

Az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a Vaszary Kolos kórház bejáratánál akarta rendezni a vélt sérelmét.

Kemma.hu

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 7 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki barátnője kórházi kezeléséért hibáztatta a sértettet, ezért verte meg. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és elkövető tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A dühös férfi azért ment az intézményhez, mert értesült róla, hogy a barátnője kórházba került. Tudomása szerint a nő az este folyamán egy másik férfival fogyasztott alkoholt, és a hősszerelmes a sértettet hibáztatta azért, hogy a barátnője a kórházban kötött ki.

A bejáratnál aztán a vádlott szóváltásba keveredett a sértettel. Hátulról tarkón ütötte, majd a fején is többször megütötte. A megtámadott férfi a földre esett, ami után a vádlott többször fejen rúgta, és ököllel is ütlegelte.

A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése, duzzanata keletkezett, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában