Tűzeset

2024.02.08. 14:31

Füst borította be Dózsakertet: helyszíni fotókon a tűz pusztítása

Óriási füsttel járt a csütörtöki tatabányai tűzeset. Dózsakertben csaptak fel a lángok egy fóliasátorban.

Kemma.hu

Tatabányán, az Erdész úti garázssor mellett található kertészetben csütörtökön kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy csaknem 180 négyzetméteres fóliasátor. Ebben hatalmas mennyiségű, öt-hatszázezer műanyag cserép volt, amelyek egyből lángra kaptak.

A bejelentés délután negyed egy után pár perccel érkezett a segélyhívóra, a tűzoltók pedig a bejelentéstől számítva mintegy fél órán belül eloltották a tüzet. A város hivatásos tűzoltói mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. Az egységek négy vízsugárral eloltották a lángokat, valamint kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz részlegesen két másik sátorra is átterjedt, amelyeket szintén eloltottak.

A helyszínen a kertészet tulajdonosa számolt be a szomorú esetről a rendvédelmi szerveknek. Ottjártunkkor ugyan a füstöt már nem tapasztaltuk, de az égett műanyag markáns szagát annál inkább. 

A katasztrófavédelem mobil laborját is a helyszínre riasztották. A labor mérései az egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt nem mutattak ki a levegőben.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában