Kábítószer

2024.02.14. 09:23

Droglabort is nyithatott volna a komáromi férfi, annyi kábítószerrel bukott le

A Tatabányai Törvényszék február 15-én előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében, aki nagy mennyiségű kábítószerrel bukott le. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat halmazati büntetésül ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2022. március 16-át megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett 1746 darab, összesen 777,88 gramm nettó tömegű sárga színű tablettát, és összesen 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint összesen 1272,57 gramm tömegű, amfetamin és kreatin tartalmú, por állagú anyagot. 

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádlott a tablettákat és tabletta darabokat tartalmazó két csomagot az élettársa tulajdonát képező, és akkori tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásrészében, a feljáró létra szerkezetének nyílásában, míg a por állagú anyagokat tartalmazó, szintén két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóláda egyik fiókjában elrejtve tartotta. 

A rendőrök a 2022. március 16-án foganatosított házkutatás alkalmával megtalálták és lefoglalták a vádlott által elrejtett csomagokat. Az illető által megszerzett és tartott kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 százaléka.

A pasas 2022. május 23-át megelőzően, ismeretlen személyt ismeretlen helyen arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen számára annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. Az ismeretlen személy a hamis személyi igazolványt elkészítette és átadta azt a férfinak. A vádlott ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a WC lefolyóba dobta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában