Ítélet

2024.02.07. 07:39

Döntött az esztergomi bíróság annak a férfinak az ügyében aki verte és zaklatta volt párját

A bíróság a férfit 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kapcsolati erőszak bűntette és zaklatás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Az elsőfokú ítélet nem vált jogerőssé, az ügyész a vádlott terhére jelentett be fellebbezést. Az elkövető az ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi és a sértett 2014-2022-ig házastársak voltak, majd 2022-ben elváltak. A válást a férfi nem tudta elfogadni, ezért, hogy a sértett mindennapos életvitelébe önkényesen beavatkozzon, 2022. október 10. és november 9. között 264 alkalommal hívta fel a sértettet sikertelenül telefonon, illetve a fogadott hívásnál azzal fenyegette meg a nőt, hogy meg fogja ölni. Emellett a férfi a fenti időszakban napi rendszerességgel megjelent a sértett esztergomi lakásánál, illetve többször a munkahelyén is, és közölte a sértettel, hogy „idegosztályra fogja juttatni.”

Az elkövető  2022. október elején - azt követően, hogy a sértett közölte vele, hogy el kell költöznie a lakásból, egy alkalommal dühében belerúgott a sértett combjába, amitől a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. 2022. november 9-én a sértett két közös lányukkal kórházba ment gyógytornára, ahová a férfi követte őket. A kórház előtt trágár szavakkal illette a őt, nagy erővel megragadta a felkarját és maga felé húzta.

A sértett végül kiszabadította a kezét a szorításból, azonban 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el. Ezt követően a kórházba is odament hozzá a férfi, ismét trágár szavakkal illette, levette a fejéről levette a napszemüvegét, azt összetörte, majd a földre dobta és elhagyta a kórházat. Az elkövető  2022. december 9-én az esztergomi sétányon odament a sértetthez és leköpte őt. 2022. december 14-én megjelent az esztergomi társasház előtt és előzetes szóváltást követően tenyérrel arcon ütötte a sértettet, majd ököllel megütötte a bordáját úgy, hogy ekkor vele voltak a kiskorú gyermekeik. A történtek miatt a sértett távoltartás elrendelését kérte a férfival szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában