Lopás

2024.02.11. 07:00

Békésen aludt az 5 diák Esztergomban, mit sem sejtve, mi zajlik a fejük mellett

Hajtotta a lopási vágy a férfit Esztergomban, nem is nagyon tudott leállni vele, most felelnie kell tetteiért.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 13-án előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki Esztergomban több alkalommal és több helyszínen is lopott. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a tolvaj 2022. július 30-án egy esztergomi kemping kulccsal nem zárt konténerházába – ahol a sértetten kívül további 4 alvó diáktársa tartózkodott – lopási szándékkal bement, és eltulajdonította az ágyon lévő övtáskából 37 ezer forint készpénzét. 2022. augusztus 9-én az esztergomi munkásszálló egyik kulccsal nem zárt lakrészébe a sértett tudta és beleegyezése nélkül lopási szándékkal bement, és a konyhából jogtalanul eltulajdonította a 48 ezer forint értékű mobiltelefonját, melyet ezt követően a saját SIM-kártyájával használt is.

2022. augusztus 14-én egy esztergomi bárban a sértett övtáskáját eltulajdonította, majd a szórakozóhelyről kijövet azt átvizsgálta. A bankkártyát és a SZÉP kártyát magához vette, az övtáskát a benne lévő okmányokkal egy közelben lévő kuka mellé helyezte, melyet ismeretlenek később megtaláltak, és azokat jogos tulajdonosának visszaadták. A vádlott a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával egy üzletben 940 forint, egy gyorsétteremben 3980 forint, majd 3690 forint értékben vásárolt. Ezt követően további 11 alkalommal kísérelt meg összesen 24 ezer 886 forint összegben vásárolni, ezek a tranzakciók azonban sikertelenek voltak. A SZÉP-kártyát összesen hat alkalommal használta vásárlásra 8137 forint összegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában