Drogterjesztés

2024.01.16. 12:56

Tatán és Szomódon is vette, fogyasztotta a drogot, most komoly büntetés várhat rá

A Tatai Járásbíróság január 17-én tart tárgyalást a férfi ügyében.

Kemma.hu

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2021. december 6. előtti 3,5 hónapban, heti rendszerességgel, összesen 14 alkalommal adott el, alkalmanként 7 gramm, összesen 98 gramm amfetamint (speedet) a II. rendű vádlottnak. A 98 gramm amfetamin tiszta hatóanyag-tartalma 0,98 gramm, amely meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az I. rendű vádlott 2021. december 6. előtti 2 hétben 1 gramm marihuánát is eladott a II. rendű vádlottnak. A II. rendű vádlott a megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, míg a legutóbb vásárolt marihuána és a korábban vásárolt kábítószerek maradéka, illetve más kábítószer is tőle lefoglalásra került.

Az I. rendű vádlott 2019-2021. években átlagosan havi rendszerességgel, összesen 30 alkalommal adott el Tatán, illetve Szomódon kábítószert (marihuánát és amfetamint) a III. rendű vádlottnak. A neki eladott kábítószerek tiszta hatóanyagtartalma THC vonatkozásában 0,075 gramm, az amfetamin vonatkozásában 0,75 gramm, azaz a csekély mennyiség felső határát meghaladja, de a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el.

Az I. rendű vádlott által értékesített és tőle lefoglalt marihuána totál THC tartalma összesen 0,311 gramm, ami a csekély mennyiség 19,29 százaléka, míg a tőle lefoglalt amfetamin amfetaminbázis tartalma összesen 8,76 gramm, ami meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. Az I. rendű vádlott a kábítószer értékesítéséből összesen 1 millió 88 ezer 500 forint bevételre tett szert.

A bíróság a 2023. november 22. napján tartott előkészítő ülésen az I. és III. rendű vádlottakkal szemben már ítéletet hozott. A II. rendű vádlott vonatkozásában az ügyet most tárgyalásra utalta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában