Ítélet

2023.11.23. 07:00

3 évig szórta a drogot Tatán és Szomódon a díler 1 millióért, most lecsukták

A férfi 2019 és 2021 között havi rendszerességgel terjesztette a kábítószert. Most a bűne beismerése után börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint A Tatai Járásbíróságon november 22-én tartott előkészítő ülésen ítélet született annak a két dílernek és egyben drogfogyasztónak az ügyében, akik Tatán és Szomódon is kereskedtek a kábítószerrel. A bíróság  I. rendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 954 ezer forint összegű  vagyonelkobzásra, a II. rendű vádlottat  10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált. A III. rendű  vádlott  ügyében a bíróság 2024. január 17-én tart tárgyalást.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2021. december 6. előtti 3,5 hónapban, heti rendszerességgel, összesen 14 alkalommal adott el, alkalmanként 7 gramm, összesen 98 gramm amfetamint (speedet) a II. rendű vádlottnak. A 98 gramm amfetamin tiszta hatóanyag-tartalma 0,98 gramm, amely meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. 

Az I. rendű vádlott 2021. december 6. előtti 2 hétben 1 gramm marihuánát is eladott a II. rendű vádlottnak. A II. rendű vádlott a megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, míg a legutóbb vásárolt marihuána és a korábban vásárolt kábítószerek maradéka, illetve más kábítószer is tőle lefoglalásra került. 

Az I. rendű vádlott 2019-2021. években átlagosan havi rendszerességgel, összesen 30 alkalommal adott el Tatán, illetve Szomódon kábítószert (marihuánát és amfetamint) a III. rendű vádlottnak. A neki eladott kábítószerek tiszta hatóanyagtartalma THC vonatkozásában 0,075 gramm, az amfetamin vonatkozásában 0,75 gramm, azaz a csekély mennyiség felső határát meghaladja, de a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el. 

Az I. rendű vádlott által értékesített és tőle lefoglalt marihuána totál THC tartalma összesen 0,311 gramm, ami a csekély mennyiség 19,29 százaléka, míg a tőle lefoglalt amfetamin amfetaminbázis tartalma összesen 8,76 gramm, ami meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. Az I. rendű vádlott a kábítószer értékesítéséből összesen 1 millió 88 ezer 500 forint bevételre tett szert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában