Letartóztatás

2024.01.10. 18:31

Marad a hűvösön a szlovák „unokázós” csaló: milliókkal vert át időseket

Csalás bűntette ügyében a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása három hónappal történő meghosszabbítását annak a férfinak, aki a magát valótlanul ügyvédnek kiadó megbízója cselekményében vett részt.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság április 13-ig meghosszabbította a szlovák unokázós csaló letartóztatását. A döntést azt az ügyész tudomásul vette, az csaló férfi és védője fellebbezést jelentett be.

A Tatabányai Törvényszék felidézte: az indítvány szerint egy férfi arról tájékoztatta a letartóztatott férfit, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki, akikkel eldobható telefonkészülékeken keresztül felveszi a kapcsolatot, magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében elintézi szabadlábra helyezésüket.  A letartóztatott férfi ennek tudatában vállalta, hogy a megbízó által megtévesztett sértettekhez elutazik, átveszi tőlük a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében átadott készpénzt, valamint ékszereket. Négy esetben ez meg is történt.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az egyik esetben egy komáromi, 77 éves áldozat 2,5 millió forintot, 160 eurót és aranyláncot adott át az egyik elkövetőnek, hogy „letartóztatott” lányát kiszabadítsa. Egy másik esetben egy 81 éves tatai időst vertek át. Ő kétmillió forintot és mintegy félmillió forint értékű aranyékszert adott át, hogy a komáromi fogdán ”őrizetben lévő, drogügybe keveredett” gyermekét kiengedjék. Egyik történet sem volt igaz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában