Nem feledik

2024.06.04. 19:55

Trianon sebe él: Oroszlányban is megemlékeztek az összetartozás napjáról +fotók

Életbe lépett az esőterv Oroszlányban és a Trianon Emlékhely helyett a művelődési ház színháztermében szervezte meg közös rendezvényét a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, valamint az Oroszlányi Rákóczi Szövetség Millenniumi Alapítványa.

Kemma.hu

Nemzeti Összetartozás Napja Oroszlányban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából beszédet mondott Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere, aki szerint az elmúlt 104 év jelenti, hogy kiálltuk az idő próbáját. Mert vannak kisebb és nagyobb közösségek, de szeretnek együtt lenni és büszkék egymásra.

– ​Trianon sebe él és minden esztendőben üzen – ezt már Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő fejtette ki, aki a Biblia soraira utalt mikor azt mondta, minden nemzedék Trianon őrállója. Dr. Petheő Attila a felvidéki Selye János Egyetem egyháztörténész beszélt az esemény történelmi fontosságáról, nem mellőzve a személyes látásmódot.

Az eseményen fellépett Varga Miklós, eMeRTon-, és Máté Péter-díjas énekes. Végül az Alkotmány úti emlékhely koszorúzásával ért véget a rendezvény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában