Büntetés

2024.01.19. 10:04

Ítélet született a hajléktalant verő oroszlányi fiatalok ügyében

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádirata alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott azzal a két fiatal férfival szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban több alkalommal bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a  törvényszék az elkövetéskor 16 éves férfit 1 év 2 hó fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélte, a társát 1 év 6 hóra próbára bocsátotta. A bíróság ezen kívül kötelezte az elkövetőket, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen. A bíróság megállapította, hogy a próbára bocsátott férfi a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá a lefoglalt botot elkobozta.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette,  az I. rendű vádlott és védője enyhítésért, a II. rendű vádlott védője és törvényes képviselője a bűnügyi költség csökkentése vagy elengedése miatt jelentett be fellebbezést.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a tizenhárom és tizenhat éves fiatalkorú elkövetők 2022. november 15-én 19 óra körüli időben egy Oroszlányban lévő parkban szóváltás közben a sértettet apró kavicsokkal dobálták, sértegették, provokálták. Ezután az egyik elkövető egy faággal, a másik férfi tenyérrel megütötte a padon ülő sértett arcát. A sértett segítéségért kiabált, ezért a támadók előbb elszaladtak, azonban nem érkezett segítség, ezért az elkövetők még három alkalommal testszerte bántalmazták a sértettet. A legutolsó rúgást az egyik elkövető a telefonjával videóra vette.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes állapotban került. A cselekmény elkövetésekor mindkét elkövető felismerte az általuk elkövetett bűncselekmény következményeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában