Életveszélyben

2023.09.23. 06:59

13 és 16 éves gyerek vert össze durván egy hajléktalant Oroszlányban, még videózták is

A két fiatal úgy összeverte a hajléktalan férfit az oroszlányi parkban, hogy az életveszélyes állapotba került.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatal férfival szemben, akik 2022. novemberében, Oroszlányban több alkalommal bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség azt indítványozta, hogy az idősebbik elkövetőt fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélje, társát pedig bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Ezen túlmenően a főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában azt is indítványozta, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen.

A vádirat tényállása szerint a tizenhárom és tizenhat éves elkövetők 2022. november 15-én 19 óra körüli időben egy Oroszlányban lévő parkban szóváltásba keveredtek a sértettel, apró kavicsokkal dobálták, sértegették őt, provokálták, majd nem sokkal később bántalmazni kezdték. Az egyik fiatal egy faággal, a másik pedig tenyérrel megütötte a padon ülő hajléktalan arcát. Amikor a sértett segítéségért kiabált a vádlottak elszaladtak, azonban mivel nem érkezett segítség, még három alkalommal testszerte bántalmazták a sértettet. A legutolsó rúgást az egyik vádlott a telefonjával videóra vette.

A hajléktalannak a bántalmazás következtében megsérült a szeme, a keze, az arca, eltörtek a bordái, az orra. A sorozatos bordatörések miatt a férfi életveszélyben volt. A cselekmény elkövetésekor mindkét fiatal felismerte az általuk elkövetett bűncselekmény következményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában