Visszatekintő

2024.01.02. 07:27

Holttestet találtak, tolvajbandát fogtak - 2023 novemberében sem tétlenkedtek a vármegyei rendőrök

Holttestet találtak Tatán, a Cseke-tóban, milliókat zsákmányoló tolvajbandát fogtak, és illegális tuning találkozót akadályoztak meg a vármegyei rendőrök 202 novemberében.

Goletz-DeáK Viktória

Holttestet találtak Tatán, a Cseke-tóban november 28-án, kedden kora délután. Az elsődleges adatok szerint a férfi halálánál felmerült idegenkezűség gyanúja, emiatt került sor a büntetőeljárás megindítására. 

Tolvajbandát fogtak Komáromban novemberben: több millió értékben loptak a munkáltatójuktól. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetők egy komáromi cég telephelyéről loptak el különböző dolgokat. A munkáltatójuktól többek között raklapokat, tartályokat és fóliákat vittek el, majd aztán a lopott tárgyakat vagy eladták, vagy csak saját felhasználásra tették el. Ötük ellen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, egyikük ellen pedig pénzmosás bűntett miatt indult eljárás. A rendőrség a kutatások során több mint 1 millió forint értékben foglalt le olyan tárgyakat, amik a lopásból származtak.

Résen voltak a tatabányai rendőrök, így időben megakadályoztak egy november 11-ére, szombatra meghirdetett tuning találkozót Tatabányán. Kiderült, hogy a közzétett helyszín üzemeltetője nem járult hozzá a rendezvény megtartásához, így az esemény nem lehetett volna legális. Kérésére a hatóság a helyszínen szalaggal kerítette el a parkolót a járművek elől. Ennek, és a rendőri jelenlétnek köszönhetően a nagy teljesítményű, tuning járművek illegálisan szervezett találkozóját sikerült meghiúsítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában