Tárgyalás

2024.01.24. 07:00

Halálos fenyegetés, robbantás: a nagymamának menekülnie kellett bekattant unokája elől

A dührohamot kapó unoka rongálásba kezdett a házban, majd a nagymamáját is megöléssel fenyegette meg.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 25-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki megöléssel fenyegette nagymamáját és a házat is megpróbálta felgyújtani. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a korábban 6 alkalommal büntetett vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a férfi nagymamája és a nagybátyja tulajdonában álló házban szívességi lakáshasználóként lakott. 2019. november 25-én az általa használt szobában dühöngeni kezdett. Amikor ezt a nagymamája szóvá tette, őt megöléssel fenyegette meg, melynek hatására a nagymama a szomszédba menekült. 

A bekattant unka követte őt a szemben lévő házig, miközben kiabálva többek között a házuk felgyújtását, felrobbantását helyezte kilátásba, majd visszatért az ingatlanba. Ezután az általa használt emeleti szobában meggyújtotta az ágyat és az arra felhalmozott ágyneműjét, ruháit, majd a szoba ajtaját becsukva távozott a házból, melynek közvetlen közelében nem volt olyan épület, amelyre a tűz átterjedhetett volna. 

A vádlott által az emeleti szobában meggyújtott tűz azonban alkalmas volt az épület megsemmisítésére, mert a ház egyéb éghető részeire történő átterjedése esetén a szomszédos konyha helyiségben tartott gázpalack robbanása során az épület szerkezete is károsodhatott volna. A szoba rövid időn belül megtelt füsttel, és a nyílászárók zárt állapota miatt a szobában az oxigéntartalom olyan mértékben lecsökkent, hogy a tűz külső beavatkozás nélkül is kialudt. Erre figyelemmel a tűz tovaterjedésének reális lehetősége nem állt fenn. A kiérkező rendőrjárőr a házban lévő emeleti konyhában egy már felmelegedett gázpalackot levágott a tűzhelyről és azt az épületből kivitte. 

A férfi által okozott tűz és füst következtében a szobában és annak berendezésében 300 ezer forint rongálási kár keletkezett, a sértett sérelmére a veszélyeztetett rongálási érték 11 millió 712 ezer 500 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában