Üldözés

2024.01.24. 11:37

Drog, autólopás, kiskorú veszélyeztetése: 1 hónapra letartóztatták a tatabányai ámokfutót

A január 19-i tatabányai autós üldözés ámokfutójának kezén kattant a bilincs, 1 hónapra elrendelték a letartóztatását.

Kemma.hu

Amerikai filmbe illő jelenetek játszódtak le január 19-én Tatabányán. A Köztársaság úton egy ámokfutó zúzott hatalmas sebességgel a forgalommal szemben. Egy fiatal lány és édesanyja utazott abban a kocsiban, amely a menekülő autóssal szembe találta magát. Csak a lány elképesztő manőverének köszönhető, hogy még élnek. Most letartóztatták a rendőrök elől menekülő férfit.

A Kemma.hu-nak a rendőrök elmondták, hogy a sofőrrel szemben felmerült, hogy bűncselekményt követett el, ezért eredtek a nyomába. Végül be is igazolódott az egyenruhások gyanúja, a sofőrt körözték.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság  kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, jármű önkényes elvételének bűntettével, és  kábítószer birtoklásának  vétségével gyanúsította meg az elkövetőt. A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatásának az elrendelését a  terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása és a  bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság  január 22-én az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában