Hajsza

2024.01.21. 08:35

Autós üldözés és baleset Tatabányán: szemtanúk beszéltek az ámokfutásról

Pénteken délután 3 óra körül már csak egy összetört Suzuki, a törmelékekhez helyezett, helyszínelésre utaló táblák, és forgalomterelő bójákat rakosgató rendőrök utaltak arra, hogy a forgalmas tatabányai kereszteződésben nemrégiben történt valami. A Kemma.hu utánajárt az esetnek. Amit a szemtanúktól hallottunk, az amerikai filmekbe illik.

Kemma.hu

A szemtanúk szerint a menekülő autós kanyarodás közben törte össze a Suzukit

Forrás: Kemma.hu

...és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy szembe a forgalommal, kábé 200-zal jön felém egy suzukis, de úgy, hogy mellettem autó van...

– mesélte a huszonéves lány, aki órákig remegett az eset után. Neki és az autóban utasként ülő édesanyjának aznap egy hajszálon múlott az élete, de a testi épsége biztosan.

Az autót a fiatal lány vezette. Tata felé autóztak kettesben a négysávos Köztársaság úton január 19-én, pénteken valamivel 14 óra után, amikor a lány egyszer csak azt látta, hogy az Agora felől, szemben a forgalommal nagy sebességgel száguld feléjük egy autó. Minden másodperc számított.

Ők a belső sávban haladtak, a külsőben, velük párhuzamosan egy másik autó, picit, talán fél autónyival előttük. Az útnak ezen a szakaszán középen, a két-két forgalmi sáv között sövény és padka van van. A frontális ütközés szinte elkerülhetetlen volt.

A lány és édesanyja Tata felé tartottak, amikor, szinte a semmiből, megjelent előttük az ámokfutó
Forrás: Google Maps

A fiatal lány, maga se tudja, honnan jövő lélekjelenléttel, de hatalmasat fékezett, majd padlógázzal betette az autót a mellettük haladó kocsi mögé. A manőver éppen csak sikerült, még érezték az autójukon a velük szemben, centiméterekre mellettük elhúzó suzuki szelét. Aztán látták, hogy a nyomában egy rendőrautó halad, szabályosan a sövény másik oldalán.

Én éppen akkor, egy pillanatra lenéztem a telefonomra, és mire felnéztem, már csak azt láttam, hogy ott van szembe, nagyon közel egy autó. És közeledik

– emlékezett vissza a vérfagyasztó jelenetre az édesanya, aki a lánya szerit fel is sikoltott a rémülettől.

– Biztos vagyok benne, hogy én nem tudtam volna így behúzni a kocsit a másik mögé, és frontálisan belénk csapódik a szembejövő autó – mondta, kihangsúlyozva, hogy csak a lánya reflexeinek köszönhetik, hogy ép bőrrel úszták.

Mögöttünk ment egy ismerősöm, akinek szintén el kellett rántania a kormányt

– tette hozzá az édesanya.

A folytatásról a Köztársaság útja–Sárberek–Összekötő út–Ifjúság utca kereszteződésben veszteglő, összetört jármű, két rendőrautó és intézkedő rendőrök  jóval később is árulkodtak. A szemtanúk szerint az ámokfutó, nyomában a rendőrökkel nagy sebességgel kanyarodott rá az Ifjúság utcára, eközben törte össze a szembejövő Suzukit.

helyszínelhagyásos baleset tatabányán
A rendőrök az Ifjúság utca és a Köztársaság útja egy részét is bójákkal kerítették el
Forrás:  Kemma.hu

Az autós üldözésnek a Facebookon is híre ment, az érintettek és szemtanúk egymást kérdezgetve próbálták megtudni, mi történhetett péntek délután. Volt, aki úgy látta, hogy az ámokfutó az Ifjúság utcáról balra bekanyarodott a házak közé, majd gyalog próbált menekülni, és a Köztársaság útja 26-nál fogták el. Más fotót is közölt arról, hogy egy rendőrautó a házak között állt meg.

A történtekről tájékoztatást kértünk a vármegyei rendőrségtől. Amint további információkhoz jutunk, azonnal közzétesszük azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában