Ámokfutás

2024.01.23. 13:55

Autósüldözés Tatabányán: kiderült miért menekült a sofőr

Életveszélyes manőverekkel menekült a rendőrök elől egy autós még pénteken Tatabányán.

Kemma.hu

A rendőrök az Ifjúság utca és a Köztársaság útja egy részét is bójákkal kerítették el a baleset után

Forrás: Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, baleset történt a tatabányai Köztársaság útja–Sárberek–Összekötő út–Ifjúság utca kereszteződésben január 19-én, pénteken délután. A rendelkezésre álló adatok szerint 14 óra 15 perc körül egy világosszürke Suzuki Swiftet vezető sofőr közlekedett a Köztársaság útján, a Győri út felől az Ifjúság utca irányába.

– A gépkocsivezető a Köztársaság útja–Ifjúság utca kereszteződésében a záróvonalon áthaladva, a szemközti sávba közlekedve, balra nagy ívben kanyarodva sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ami miatt a kocsi elejével nekiütközött egy tatabányai lakos által balra, nagy ívben kanyarodásra várakozó Suzuki Vitara jobb oldalának. Az ütközést követően a baleset okozója elment a helyszínről – válaszolt kérdésünkre a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. 

A vármegyei rendőrök most azt is elárulták, hogy kit és miért üldöztek a zsaruk.

– A sofőrrel szemben felmerült, hogy bűncselekményt követett el, ezért eredtek a nyomába – árulták el a rendőrök. Hozzátették: gyanújuk beigazolódott, a férfit körözték és eljárást is indítottak már ellene. 

Az esetről egy szemtanú számolt be a Kemma.hu-nak. A fiatal lány vezette az autót Tata felé, mellette édesanyja ült. A négysávos Köztársaság úton pénteken valamivel 14 óra után azt látta, hogy az Agora felől, szemben a forgalommal nagy sebességgel száguld feléjük egy autó. Minden másodperc számított.

Ők a belső sávban haladtak, a külsőben, velük párhuzamosan egy másik autó, picit, talán fél autónyival előttük. Az útnak ezen a szakaszán középen, a két-két forgalmi sáv között sövény és padka van van. A frontális ütközés szinte elkerülhetetlen volt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában