Közösségi média

2023.12.05. 18:00

Videón a Police Medic táska: az Év Embere megmutatja, mit rejt az életmentő tarisznya

Igazi TikTok sztár lett a Kemma.hu Év Embere szavazásának győztese, Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester, aki most egy kis videóban mutatja meg mi is lapul egy Police Medic táskában.

Goletz-DeáK Viktória

A Magyar Rendőrség közösségi oldalain sok jó és hasznos tanáccsal segítik a nézőket. Most egy oroszlányi rendőr, a Kemma.hu 2022-es Év Embere díj nyertese, Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester mutatja meg, hogy mit is rejt egy Police Medic táska, és mikre is valók a különleges eszközök. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a világon egyedülálló módon hazánkban a rendőrök alapfokú egészségügyi képzést kapnak. Ennek célja, hogy a mentő kiérkezéséig szakszerű ellátást kapjanak a sebesültek. Megyénk minden kapitányságán legalább egy Police Medic szolgál. A képzés egy elméleti vizsgával kezdődik, ehhez a szükséges tananyagot előre megkapják a jelentkezők. 

Sikeres vizsgát követően egyhetes gyakorlati képzésen vesznek részt, amit a Pécsi Orvostudományi Egyetem szakmai segítségével tartanak. A végzett Police Medic-eknek kötelező egy összesen 36 órás mentőgyakorlaton részt venniük, ahol éles helyzetekben is kipróbálhatják a tanultakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában