Illegális bevándorlás

2023.12.16. 10:20

Vármegyénkbe is rendszeresen csempészték a migránsokat a lefülelt bűnbanda

Kilenctagú embercsempész csoportot számoltak fel Csongrád-Csanád vármegyében a nyomozók - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Kemma.hu

Az MTI a közlemény alapján azt írta, hogy a nyomozók több hónapig tartó felderítőmunkájának eredményeként felszámolta azt a csoportot, amely 2022 őszén a magyar-szerb határszakaszról a szlovák határ közelébe szállított illegális migránsokat.

Az egyik azonosított tettest a nyomozók 28 fuvar megszervezésével gyanúsítják, a csoport további három tagja pedig egyenként legalább tíz esetben csempészett Magyarország területére jogellenesen bejutott külföldieket Komárom-Esztergom vármegyébe.

A főszervező ellen korábban az osztrák társhatóságok is európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, szintén embercsempészés miatt. Az eljárás során a nyomozók lefoglaltak több, az elkövetésekhez használt gépkocsit és mobiltelefont. Az ügyben valamennyi gyanúsított beismerő vallomást tett, a nyomozók egyikük kivételével letartóztatták őket. A nyomozás iratait a vármegyei nyomozók megküldték az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában