Büntetés

2023.12.06. 11:34

Interneten verte át vásárlóit százezrekkel a nő, most elnyerte méltó büntetését

A Komáromi Járásbíróság előkészítő ülést tart december 5-én tartott ülést az ügyben.

Kemma.hu

Az előkészítő ülésen az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság a nőt 1  év 6 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 125 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint kötelezte 7 sértett vonatkozásában a meg nem térült kár megfizetésére. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a vádirat szerint a nő 2019-ben munkanélkülivé vált, a megromlott anyagi helyzete miatt elhatározta, hogy jogtalan és rendszeres haszonszerzésre törekedve fog pénzhez jutni.

A hölgy internetes oldalon, valamint közösségi alkalmazáson hűtőszekrényt, mosógépet, mosogatógépet, szárítógépet kínált eladásra, valótlanul azt állítva, hogy az általa kínált háztartási gépek működőképesek, a hirdetés szövege szerint „kifogástalan műszaki állapotúak”. 

2019. májusa és 2020. októbere között a hirdetésre jelentkező sértettekkel a vádlott megállapodott a háztartási gépek adásvételében, azonban a vételár kifizetésével egyidejűleg, illetve azt követően a sértettek részére vagy a birtokában lévő, rendeltetésszerű használatra műszakilag nem alkalmas eszközt adott át, vagy egyáltalán nem szállított le semmilyen árucikket, illetve ugyanazt a terméket értékesítette több alkalommal is.

A vádlott cselekményével 10 sértettnek összesen 364 ezer forint kárt okozott. A vádlott az általa állítottak igazolása végett átadott az egyik sértett részére egy kézzel írott dokumentumot, melyben valótlan névvel és címmel fél év garanciát vállalt az értékesített mosógép működőképességéért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában