Ügyészség

2023.12.21. 13:30

Elképesztő videó: előzés közben rántott fegyvert az M1-esen

Fegyverrel fenyegetőzött előzés közben egy férfi a sztrádán. Tettéért akár börtönre is ítélhetik.

Kemma.hu

Száguldozott, veszélyesen előzött, majd fegyverrel fenyegette meg autóstársát az édesanyjától kölcsönkapott terepjáróval egy 18 éves fiú az M1-esen - írta a borsonline.hu. A napokban emelt ellene vádat az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt. Az életveszélyes manőveréért nem csak a jogosítványával fizethet a sofőr, de még börtönbüntetést is kaphat. 

Az eset még márciusban történt. Nagy sebességgel, rossz látási viszonyok között, csúcsforgalomban, az M1-es autópályán haladt a férfi belső sávban. Miután utolérte, megpróbálta levillogni az előtte haladó autót, majd jobbra kivágott a szélső sávba, és elszáguldott a szabályosan közlekedő gépkocsi mellett. Előzés közben a kesztyűtartóból elővette airsoft fegyverét, és azzal fenyegetőzött, majd bevágott a megelőzött autó elé és intenzív fékezéssel büntette meg. Pechére fedélzeti kamera rögzítette veszélyes manőverét. A Honda terepjárót vezető fiatalemberrel szemben az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a járműveztetéstől is. Ügyében a Győri Járásbíróság fog majd ítéletet hozni.

Sajnos, nem egyedülálló eset, hogy erőszakkal akarják megoldani az autósok a közlekedési konfliktust. December elején, Pécsen, a piros lámpánál egy Volkswagen kisteherautó sofőrje hadonászott bottal az ablakon kihajolva egy skodás felé, majd néhányszor rácsapott az autó elejére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában