Tárgyalás

2023.11.06. 14:34

Újabb tanúkat hallgatnak meg a majd' 700 milliót sikkasztó ácsi cégvezető ügyében

Az ácsi céget irányító férfi rávette a társát, hogy segítségével adócsalással jussanak több százmillió forinthoz.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint november 9-én tárgyalást tartanak annak az ácsi cégvezetőnek az ügyében, aki adócsalással százmilliókat sikkasztott el. A tárgyaláson tanúk meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás.

A vádirat szerint az ácsi székhelyű cég 2013. januárban alakult, szójadara, valamint műtrágyakereskedelemmel foglalkozott. A társaságot 2013. év végétől ténylegesen az I. rendű vádlott irányította, aki elhatározta, hogy a társasággal adókerülő tevékenységet folytat, ennek érdekében rávette a II. rendű vádlottat, hogy legyen a társaság ügyvezetője, melyért pénzt ígért annak érdekében, hogy a társaság számláit, szerződéseit, működéséhez szükséges okiratait aláírja.

A cég a műtrágyát és a szójadarát az Európai Közösség területéről szerezte be, majd belföldi cégeknek értékesítette tovább. Az I. rendű vádlott rábíró magatartása folytán a cég ügyvezetője a NAV-hoz benyújtott adóbevallásaiban eltitkolta a belföldi termékértékesítésből származó bevételeinek egy részét. Az ÁFA bevallásokban úgy kerültek feltüntetésre a beszerzések, mintha azok belföldi adóalanyoktól történtek volna.

A megbízott ügyvezető az I. rendű vádlott felbujtására 683 millió 886 ezer 573 forint összegű vagyoni hátrányt okozott a magyar állami költségvetésnek, mellyel ő gazdagodott jogosulatlanul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában