Ítélet

2023.11.02. 14:23

Tatabányai parkolóban fosztotta ki alvó ismerősét, 2 év felfüggesztettet kapott

A férfi kivette alvó ismerőse pénztárcáját, majd átkutatta. A tárcában készpénzt nem talált, ezért azt visszatette az ismerőse mellé.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt állt bíróság elé az a férfi, aki Tatabányán az alvó ismerősétől vette el a pénztárcáját. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre  ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A tényállás szerint a büntetlen férfi szeptember 6-án a tatabányai parkolóban az általa személyesen ismert, a földön fekve alvó sértett nadrágjának bal első zsebéből az 500 forint értékű pénztárcáját a benne lévő személyi igazolványával és lakcímkártyájával együtt elvette. Két méter távolságra megállt, a pénztárcát átvizsgálta, abban készpénzt nem talált, ezért azt  – az alvó sértett mellé a földre dobta és a helyszínről távozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában