Testi sértés bűntette

2023.11.13. 08:40

Szándékosan ütötte oda párhónapos kisbabája fejét Esztergomban - a pici életveszélyes sérülést szenvedett

November 13-án, hétfőn előkészítő ülésen tárgyalják a Tatabányai Törvényszéken annak a férfinak az ügyét, aki saját, rábízott kisbabájának okozott életveszélyes sérüléseket. A pici görcsrohamot kapott. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott és az élettársa kapcsolatából 2021. június 3. napján megszületett közös gyermekük, akit ezt követően együtt neveltek a közös lakóhelyükön. A nő a
családi ügyek, bevásárlás elintézése, iskolai tanulmányainak folytatása okán időnként rövidebb, legfeljebb néhány órás időtartamra a vádlott felügyeletére bízva otthon hagyta a
picit.

A kisbaba a születését követő egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált, amit a vádlott nehezen tolerált, és hangos kiabálással vezette le az indulatát. A férfi
2021. szeptember 27. és október 4. között a gyermek sírása miatt kialakult dühében kétszer i bántalmazta a picit, az ügy sértettjét, oly módon, hogy a fejének bal oldalát közepes erővel nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak.

A baba a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktájikeményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, ami miatt 2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott.

A babánál közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár meg is halhatott volna. A pici sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában