Felelőtlen

2023.11.10. 08:51

Már kétszer ítélte el a bíróság a férfit, de továbbra sem fizeti a tartásdíjat gyerekei után

A tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki annak ellenére nem fizeti a gyermekei után járó tartásdíjat, hogy a bíróság két alkalommal felelősségre vonta őt a mulasztása miatt.

Kemma.hu

Dr. Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi a bíróság 2020. január 16-án jogerős végzésével kötelezte, hogy két gyermeke után 50-50 ezer forint gyermektartásdíjat fizessen a dorogi lakos jogosult részére.

Az illető azonban a tartásdíjat nem fizette, emiatt őt már két alkalommal elítélte a bíróság, első alkalommal közérdekű munkabüntetést, a második alkalommal felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Ennek ellenére az alak a tartásdíj-fizetési kötelezettségének 2023. év február hónaptól továbbra sem tesz eleget. A vádlottnak nincs olyan egészségi problémája, amely akadályozná őt a munkavégzésben. A vádlottat a tartásdíj-fizetési kötelezettség nemteljesítése miatt önhiba terheli, mivel dolgozik, jövedelemmel rendelkezik, melyből havi szinten dohánytermékekre is költ.

A férfi idén márciusától a vádemelésig eltelt 8 hónap alatt összesen 800 ezer forint elmaradt tartásdíj-hátralékot halmozott fel. A járási ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt ismételten vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbíróságra és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság elzárásra ítélje a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában