Ítélet

2023.11.15. 06:53

42 hónapra meszelték le a csaló segédjét, tatabányai áldozata is volt netes akciójuknak

A már 8 alkalommal büntetett férfi segítségével 31 embert vertek át kamuhirdetésekkel a neten. Most fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint  csalás bűntette miatt  indult ügyben  a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki internetes kamuhirdetésekkel vert át embereket. A bíróság 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, valamint arra ítélte, hogy a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárát térítse meg. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be.

Ahogy arról már korában beszámoltunk, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019. decemberében elhatározta, hogy neten hirdet meg műszaki cikkeket, majd az arra jelentkező vevőktől előre elkérve a pénzt köddé válik. Ebben segített neki a most elítélt, korábban már 8 alkalommal büntetett férfi. A bűncselekmények elkövetéséhez megadta a bankszámlaszámát, erre érkeztek a kicsalt pénzek.

Összesen 31 ember vertek át és 1 millió 205 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az átvert vevők egyike volt egy tatabányai vevő is, aki egy mobiltelefonra jelentkezett. Előre 25 ezer forintot,valamint ezer forint postaköltséget utalt át a megadott bankszámlára. Ezt követően se a telefont, sem a pénzét nem látta többet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában