Vádemelés

2023.11.22. 07:12

34 radiátort szerelt le és lopott el a tatai önkormányzati épületből a férfi

Tucatszámra vitte a radiátorokat az épületből, most vádat emeltek vele szemben.

Kemma.hu

A radiátoroknak csak a hűlt helye maradt az épületben

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tatai önkormányzati épületből lopott több tucat radiátort. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 109 ezer 44 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Ebből az épületből lopta a radiátorokat
Ebből az épületből lopta a radiátorokat 
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi egy tatai önkormányzati épület ajtaján lévő lakatot 2021. január utolsó hetében leverte. A férfi az épületből 34 darab falra szerelt radiátort csőfogóval a falból kibontott, illetve a falról letört. Az elkövető a radiátorokat egy kisméretű kézikocsival elvitte és később ismeretlen személynek értékesítette. Az épület elhagyását követően az ajtóra felhelyezett egy másik lakatot. Az elkövetési érték 109 ezer 44 forint, a lopással okozott kár nem térült meg.

Dolga végeztével még a lakatot is kicserélte az ajtón
Dolga végeztével még a lakatot is kicserélte az ajtón
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában