Hagyományőrzés

2024.06.13. 17:18

Jön a Tatai Sokadalom: a népi kultúra szerelmeseié a hétvége +videók

Újsonságokkal is jelentkezik a térség legngagyobb nép- és összeművészeti fesztiválja. A 24. Tatai Sokadalom péntek estétől vasárnap estig vár mindenkit az Angolkertbe.

Kemma.hu

A Kenderke népművészeti műhely péntektől vasárnapig rendezi meg a Tatai Sokadalmat. Az ingyenes népművészeti fesztiválon adják át a városi művészeti díjakat (péntek délután, a Kenderke művészeti iskola vizsgaelőadása után). 

Újsonságokkal is jelentkezik a térség legngagyobb nép- és összeművészeti fesztiválja. A 24. Tatai Sokadalom péntek estétől vasárnap estig vár mindenkit az Angolkertbe.
A Tatai Sokadalomban táncházak is lesznek, vasárnap este pedig sátorbál a Pedrofonnal
Fotó: Akos Dian / Forrás: Beküldött

Mint azt a szervező néptáncegyesülettől megtudtuk, esténként táncházak várják az érdeklődőket.  Péntek délelőtt lép fel Gryllus Vilmos, lesz gyermektisztás, folk- és mesekocsma, érkezik a Fitos Dezső és a Kuttyim­fitty Társulat, Écsi Gyöngyi és a Kolompos Zenekar is. A Fergeteges Szólótáncverseny díjazott szólistái, valamint különböző műfajokban kenderkés növendékek is színpadra lépnek. 

Lesz néptáncgála, érkeznek Kárpát-medencei ifjú népmesemondók. Vasárnap az örökifjú és szenior-néptánctalálkozón számos dunántúli együttes lép fel. Kézműves termékek is várják majd az érdeklődőket, ahogy az már megszokott, minőségi, igényes termékeket kínáló árusok érkeznek a Sokadalomba ezúttal is, hogy csak néhányat említsünk az immár 24. fesztiválról, amely nem csupán őrzi, de élteti, továbbadja a népi kultúra kincseit, és azok továbbélését a mában, miközben minden korosztálynak kínál minőségi szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket.

Vasárnap szabadtéri istentiszteletet tartanak, és a tűzugrás sem marad el, hogy csak néhányat említsünk a programok közül. Mindemellett a hétvégén a Malomkert a gyermekek számára térítésmentesen vehető igénybe, a nyári lakot pedig mindenki díjmentesen látogathatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában