Ítélet

2023.10.09. 16:00

Videón a két lábon járó dorogi lemeztető, nagyot nézett az utcán a tulaj

A két férfi egy dorogi családi ház udvaráról nyúlták le a lemeztetőt, majd azzal az utcán sétálva próbáltak távozni.

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott az egyik férfival szemben, aki társával Dorogon és Esztergomban is fémet lopott. A bíróság elsőrendű vádlottat 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be. A másodrendű vádlott az előkészítő ülésen nem jelent meg, ezért a bíróság vele szemben az eljárást folytatja.

A vádirat szerint két férfi május 12-én Dorogon egy családi ház udvaráról egy darab 30 ezer forint értékű lemeztetőt lopott úgy, hogy az udvarra a kerítésen át egyikük bemászott, a lemeztetőt kiadta társának, majd azt együtt vitték el a helyszínről. Az időközben hazaérkező  sértett az utcán észlelte, amint a tolvajok a lemeztetőt  vitték,  őket számon kérte, a rendőrség kihívását helyezte kilátásba. A tolvajok ezután a lemeztetőt visszavitték és bedobták az ingatlan udvarára, így a 30 ezer forint elkövetési érték megtérült. 

Az egyik férfi más bűncselekményeket is elkövetett:
Május 30-án egy üresen álló esztergomi önkormányzati épületbe ablakbetöréssel bejutott, majd az egyik ablakon kihajolva a tetőhöz rögzített, fémből készült ereszcsatornát 1 méter hosszan egy fém csővel feszegetni kezdte, azonban tevékenységét befejezni nem tudta, mivel az időközben helyszínre érkező közterület-felügyelők ebben megzavarták. Június 5-én a dorogi üzletből 12 darab, összesen 52 ezer 548 forint értékű nemespenészes szalámit lopott úgy, hogy azokat a nála lévő táskába rejtette, majd az üzletből e termékek kifizetése nélkül kívánt távozni, azonban a biztonsági szolgálat feltartóztatta. 2021-ben és 2022-ben kábítószert szerzett meg és fogyasztott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában