Terrorelhárítási Központ

2023.10.06. 11:28

TEK-esek vonultak ki a dorogi István király utcába, két gyanúsítottat fogtak el

Rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai lepték el október 5-én, csütörtökön délután a dorogi István király utcát, amely után rögtön megindultak a találgatások a közösségi oldalakon. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az esztergomi rendőrök felkérésére két fő gyanúsítottat fogott el a TEK műveleti egysége.

Kemma.hu

Dorogon akciózott a TEK csütörtökön

Forrás: Kemma.hu

Marosán Angelika rendőr hadnagy, vármegyei sajtóreferens megkeresésünkre elmondta, hogy a dorogi István király utcában eset kapcsán az Esztergomi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információt nem szolgáltat. Információink szerint az akció közben az érintett házban élő család tagjai feltartott kezekkel léptek ki a kapun az utcára.

Néhány héten belül ez már a második olyan akció a térségben, melyben a TEK műveleti egysége volt érintett. Mint arról beszámoltunk, szeptember 20-án, az esztergomi Tallér utcában található egyik házhoz vonultak ki a hatóságok. Akkor az épületben tartózkodó, robbantással fenyegetőző zavart férfi végül napnyugtakor beváltotta az ígéretét és az épületbe bejutni kívánó egységre robbantotta a házat. A detonációban az ott élő férfi, illetve egy rendőrtiszt is életét vesztette. Utóbbi helyszínen még mindig tart a vizsgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában