Kábítószer-kereskedelem

2023.10.10. 19:30

Tatán és Szomódon is terítette a marihuánát és a speedet: súlyos büntetés várhat rá

A vádlott a kábítószer értékesítéséből összesen 1.088.500 forint bevételre tett szert.

Kemma.hu

A Tatai Járásbíróság előkészítő ülést tart október 11-én annak a vádlottnak az ügyében, akit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolnak. 

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2021. december 6. napját megelőző 3,5 hónapban, heti rendszerességgel, összesen 14 alkalommal adott el, alkalmanként 7 gramm, összesen 98 gramm amfetamint (speedet) a II. rendű vádlottnak. Ő neki később 1 gramm marihuánát is eladott, aki a megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, míg a legutóbb vásárolt marihuánát és a korábban vásárolt kábítószerek maradékát, illetve más kábítószereket lefoglalták. A 98 gramm amfetamin tiszta hatóanyag-tartalma 0,98 gramm, amely meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az I. rendű vádlott 2019-2021. években átlagosan havi rendszerességgel, összesen 30 alkalommal adott el Tatán, illetve Szomódon kábítószert (marihuánát és amfetamint) a III. rendű vádlottnak. Az eladott kábítószerek tiszta hatóanyagtartalma (THC vonatkozásában 0,075 gramm, az amfetamin vonatkozásában 0,75 gramm) a csekély mennyiség felső határát meghaladja, de a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el.

Az I. rendű vádlott a kábítószer értékesítéséből összesen 1.088.500 forint bevételre tett szert.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az imént említett vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelkezzen vagyonelkobzásról, míg a II. és III. rendű vádlottakat ítélje próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában