Költségvetési csalás

2023.10.18. 07:13

Majd' 34 millió forintot csalt el ez a tatabányai: most a bíróságon felel bűntettéért

A Tatabányai Járásbíróság október 19-én tart tárgyalást a költségvetési csalás bűntette ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék információja alapján, a vádirat szerint a tatabányai vádlott 2016-2020. között egy közösségi oldalon rendszeresen, heti több alkalommal értékesített ruházati termékeket, cipőket magánszemélyeknek, amely bevételeit a személyi jövedelemadó bevallásokon nem tüntette fel. Az értékesítésekből keletkező jövedelem alapján az egészségügyi hozzájárulási adó, szociális hozzájárulási adó és - a 2015. évben történt alanyi adómentesség értékhatárának átlépését követően - a 2016. évtől általános forgalmi adó bevallási kötelezettségének nem tett eleget.

A vádlottat a 2016-2020. évben üzletszerűen végzett ingó értékesítés vonatkozásában összesen 8.156.479 forint adó és járulékbevallási kötelezettség terhelte. A vádlott 2017. évre nézve nem tett szja bevallást – az üzletszerűen végzett ingó értékesítései bevételeiről nem adott számot, a benyújtott adóbevallások valótlan tartalmúak voltak. A vádlott a bevallani elmulasztott adók és járulékok összegeire figyelemmel összesen 33.908.479 forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában