Fokozott figyelem

2023.10.29. 07:53

Így lesz biztonságosabb mindenszentek ünnepe: tanács vármegyénk rendőreitől

Mindenszentek és Halottak napján sokan látogatnak ki a temetőkbe. A bűnelkövetők kihasználják ezt, és a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskák, a temető előtt parkoló autókban hagyott értékek veszélyben lehetnek.

Kemma.hu

 A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzése érdekében arra kéri a a megemlékezőket, hogy fogadják meg alábbi tanácsaikat:

Mindenki vigyázzon értékeire, táskáját mindig tartsa szem előtt! Ne hordjon magánál nagyobb összegű készpénzt! Pénzét, iratait, kulcsait ne egy helyen tárolja; lopás esetén ugyanis az elkövető egyszerre mindezeket megszerezheti. Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül, még rövid időre sem.

Forgalmas helyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozottan vigyázzon értékeire, mivel a zsebtolvajok a tömeget kihasználva észrevétlenül „tevékenykedhetnek”. Ne álljon szóba idegenekkel, akkor sem, ha látszólag segítő szándékkal közelednek Önhöz - sorolták a legfontosabb intelmeket a vármegyei zsaruk. Hozzátették: időskorúak lehetőleg ne egyedül menjenek a temetőbe: biztonságosabb, ha egy rokon, barát elkíséri őket.

A vármegye rendőrei a következő napokban a közlekedőket is óvatosságra intették:  

– Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást mindenképpen kerülni kell! Temetők környékén előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára járda, így az úttest szélén gyalogolnak. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra – tanácsolták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában