Bíróság

2023.09.18. 07:48

Videón az enyveskezű tolvaj: 280 ezer forintot lopott ki a komáromi gyógyfürdő szekrényéből

Most a bíróság előtt kellett felelnie tetteiért: igencsak pórul járt a tolvaj.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki a komáromi fürdőből lopott pénzt.

A tényállás szerint a sértett 2023. július 9-én a komáromi gyógyfürdőbe ment, ahol az értékmegőrző szekrénybe helyezte a slusszkulcsát, a  mobiltelefonját, 280.000,-forint készpénzét úgy, hogy azt a telefon tokjába rejtette. A sértett becsukta a szekrény ajtaját, amely automatikusan bezárt.

Az elkövető észrevette, hogy a szekrény ismeretlen módon kinyílt. A tolvaj férfi a szekrényt átkutatta, onnan ellopta a telefon tokjában elrejtett készpénzét, majd távozott a gyógyfürdő épületéből.

A lopással okozott kár megtérült, mert a lopott pénzt a nyomozó hatóság az elkövetőtől lefoglalta, majd a sértettnek kiadta. Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfit 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában