Tragédia

2023.09.24. 06:00

Megtörte a csendet az esztergomi robbantásban elhunyt, kétgyerekes rendőr nagybátyja

Korábban is megkísértette már a halál az esztergomi gyilkos-öngyilkos robbantásban elhunyt rendőrt. Erről nagybátyja mesélt a Tényeknek.

Kemma.hu

Megtörten nyilatkozott a Tényeknek Kónya Gábor Lajos nagybátyja, Vitányi Lajos. Mint ismert, a Terrorelhárítási Központ 34 éves rendőre szerdán veszítette életét, amikor egy zavart férfi a rendőrökre, tűzoltókra robbantotta a házát Esztergom búbánatvölgyi részén. A detonációban több rendőr, tűzoltó megsérült, a legfrissebb hírek szerint három lánglovag már elhagyhatta a kórházat

A Tényeknek arról beszélt most Kónya Gábor Lajos nagybátyja, hogy a rendőrnek korábban már volt balesete, amely után újra is kellett éleszteni. Ezután csatlakozott a TEK-hez. Két kisgyermeke volt, a kisebbik egy párhónapos baba. 

Mint a saját fiamat, úgy szerettem

− mondta a nagybátyja az elhunytról. A rendőr a Nyírségből származott, szerettei ma is ott élnek. Szépen éltek a feleségével, mondta oda valósi férfi a hírműsor riporterének.

Búbánatvölgyben a Készenléti Rendőrség folyamatosan járőrözik a tragédia óta, az érintett terület azóta is le van zárva minden irányból. Az elkövető, J. L., ahogy arról beszámoltunk, zaklatott élet után döntött a robbantás mellett. Kamaszként még kerülte a balhékat, vézna fiú volt, aztán honvédelmet tanult az egyetemen, ám tanulmányait nem fejezte be. Édesapját ez annyira megviselte, hogy felakasztotta magát. Édesanyjának később új párja lett, de hamarosan nagyon lezüllött, és pár évvel ezelőtt ő is elhunyt. A férfi dolgozott metróvezetőként, próbálkozott masszőrként, vendégház-üzemeltetéssel, de egyik út sem vezetett igazi boldoguláshoz. Fiával nem tartotta a kapcsolatot. 

A robbantó gyűlölködő nézeteket vallott, szívesen alkotott összeesküvés-elméleteket, a nézeteit pedig kéretlenül is boldog-boldogtalannal megosztotta. A legtöbb szomszédja is ezért menekült a társaságából. Egyik szomszédja viszont arról beszélt, hogy búbánatvölgyi telkét lelkiismeretesen gondozta, szépítette. Volt, hogy együtt mentek be a városba is vásárolni. Az egyik alkalommal 240 ezer forintért vett magának konzerveket és lisztet. A szomszéd megpróbálta meggyőzni, hogy ennyit nem tud időben elhasználni és zsizsikes lesz, de közölte, hogy kifejlesztett egy speciális módszert, amivel ezt meggátolja.

A Bors arról ír, hogy az elhunyt rendőr egyik kollégája szívszorító sorokkal búcsúzott kollégájától a közösségi médiában:

Együtt reggeliztünk, együtt ebédeltünk, együtt mentünk ki, de csak én jöttem vissza... és tudod, mi szólt visszafelé a rádióban? Persze, hogy tudod, hisz ott voltál velem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában