NAV

2023.09.07. 14:50

Imbolygott a teherautó az M1-esen, 21 szír migránst rejtett a raktér

A túlsúlyos teherautó raktere 21 szír migránst rejtett az M1-es autópályán.

Kemma.hu

21 migránst zsúfolt a raktérbe

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán számolt be arról, hogy a pénzügyőrök egy egy bizonytalanul imbolygó teherautóra figyeltek fel az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán. A sofőr meglátva a pénzügyőröket, azonnal a leállósávba húzódott, majd onnan kiugorva próbált menekülni.

A 118-as kilométerszelvényhez érkezve a pénzügyőrök a jármű elé soroltak, és egyértelmű jelzést adtak a megállásra, aminek a 30 év körüli férfi eleget tett, azonban ahogy a kerekek már nem gurultak, kiugrott furgonjából és elszaladt. A járőrök előérzete azt súgta, hogy a kisteherautó rakterét sürgősen nézzék meg. A szellőzetlen, ablaktalan, levegőtlen platón, 21 fő, magát szír állampolgárnak valló ember kuporgott, akiket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadtak.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.  Az ügyben a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában