Díler

2023.09.04. 13:21

Fagylaltos dobozban ásta el a milliós értékű drogot az esztergomi díler

Még biztos, hogy a rács mögött marad az a három férfi, akit azzal vádolnak, hogy havonta egy millió forintért terjesztették a drogot.

Kemma.hu

A kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi letartóztatása határidejének meghosszabbítását.

Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az indítványban írt megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú esztergomi férfi 2021. októberétől 2022. szeptember 23-ig másfél-két hetente értékesített marihuánát, valamint amfetamint legalább 25 fő fogyasztó részére.

A két felnőttkorú férfi 2022 tavaszától kezdően a tokodaltárói ingatlanban marihuánát termesztett, a leszüretelt növényt valamint egyéb szintetikus kábítószert értékesített a fiatalkorú elkövető felhasználásával. Az egyik felnőttkorú férfi egy fogyasztó részére 2022 nyarától rendszeresen értékesített marihuánát és amfetamint, míg a másik felnőttkorú férfi Budapesten havonta egymillió forintért vásárolt különböző kábítószereket, amelyeket a fiatalkorú férfi részére, valamint más személyek részére adott el. Ez a férfi, amikor értesült a büntetőeljárás megindulásáról, a termesztett marihuanát elégette, míg más kábítószert egy budapesti ingatlan területén fagylaltos dobozban elásott. Az esztergomi rendőrök az elkövető útmutatása alapján az így elrejtett kábítószert kiásták és lefoglalták.

A bíróság a három férfi letartóztatását egy-egy hónapra, 2022. október 5-én rendelte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a három elkövető letartóztatását kettő hónappal, azaz 2023. november 5-ig hosszabbítsa meg tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában