Ítélet

2023.09.12. 15:00

A komáromi nő minden lépését követte az exe, olcsón megúszta az őrült zaklató

A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért folyamatosan követte és hívásokkal, ajándékokkal bombázta volt barátnőjét.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság zaklatás vétsége miatt indult ügyben büntetővégzésében döntött egy komáromi férfivel szemben, aki nem tudott belenyugodni a párjával történt szakításba. A járásbíróság a vádlottal szemben 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A végzés jogerős.

A megállapított tényállás szerint a férfi és a nő 2022. szeptember elejéig alkalmi párkapcsolatban álltak egymással. Ekkor a barátnője szakított a vádlottal, közölte, hogy a továbbiakban ne keresse vele a kapcsolatot. A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért abból a célból, hogy a nő magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, 2022. szeptember 30. és 2023. március 27. között többszáz alkalommal telefonon háborgatta őt.

Mindezek mellett, hetente legalább 2-3 alkalommal, az általa használt autóval megközelítette a nő komáromi lakóházát, figyelte, a háza előtt várta a munkahelyére induló vagy onnan érkező nőt. A vádlott rendszeresen különböző tárgyakat - édességet, virágot - helyezett el exe kocsijának a szélvédőjére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában