Ítélet

2023.09.20. 15:33

87 éves bácsi volt a bátor hős Nagysápon, fadarabbal üldözte el a betörőt

A 87 éves bácsi végig figyelemmel kísérte a betörő cselekményét, majd a megfelelő időben egy fadarabbal lecsapott rá.

Kemma.hu

Ezzel a fadarabbal támadt a 87 éves házigazda

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás vétségének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki egy 87 éves férfi házának udvarából próbált meg lopni.  Az Esztergomi Járásbíróság a férfit 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészég szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A tényállás szerint az elkövető július 26-án 22 óra körüli időben a nagysápi családi ház kerítésén átmászott az udvarra, majd a fás kamrának használt melléképülethez ment, annak ajtaját a kezével felfeszítette. A férfi értékek után kutatott, rézkábeleket akart lopni. Egy melléképületen lévő  szúnyoghálót szétszakította és benézett a helyiségbe, azonban ott értékkel bíró dolgot nem látott.

Ebből az épületből próbált lopni a férfi
Ebből az épületből próbált lopni a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A fáskamrához ment, ekkor azonban a cselekményét az ingatlanba történő bemászás óta figyelemmel kísérő és a közelben megbújó 87 éves házigazda odalépett hozzá és a nála lévő fadarabbal több alkalommal megütötte azért, hogy értékei eltulajdonításának elejét vegye. Az elkövető a fadarabot a bácsi kezéből kivette, ezután a kerítésen keresztül kimászott az udvarról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában