Kidőlt

2023.08.06. 15:38

Tizennyolc méter magas fa okozott teljes útzárat Sárisáp határban

Mintegy másfél méter átmérőjű fa dőlt az útra és képzett forgalmi akadályt augusztus 6-án, vasárnap délután az 1121-es út Sárisáp és dági elágazás közötti szakaszán. A helyszínen a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Walczer Patrik

A teljes útpályát elfoglalta a kidőlt fa

Forrás: ÖTES

Fotó: Adrian DENNIS

Szabó Imre, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) parancsnoka elmondta, hogy lakossági bejelentést, illetve a vármegyei katasztrófavédelmi műveletirányítástól is kaptak riasztást a fakidőléssel kapcsolatban. Öt fővel vonultak helyszínre, a hivatásos kollégákkal együtt kezdték el a munkálatokat.

A tűzoltók a helyszínre érve azt tapasztalták, hogy a fa törzse már igencsak üreges volt, emiatt már számítani lehetett arra, hogy előbb-utóbb ki fog dőlni. A pillanat augusztus 6-án, vasárnap délután következett be. A széllökések és a sok csapadék miatt a fa törzse elreccsent és rádőlt az úttestre, teljes útzárat képezett.

Láncfűrészekkel kezdték el feldarabolni, majd a fecskendő csörlőjével félrehúzták a fát, hogy fél pályán megindulhasson a forgalom. Ezt követően a nagyobb ágakat még feldarabolták, majd teljesen megtisztították az utat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában