Emberölési kísérlet

2023.08.16. 17:30

Targoncával akarta agyonnyomatni kollégáját a komáromi gyárban, lebénult a takarító

A dél-koreai férfi utasítására a targoncás majdnem megölte a a zsákba bújtatott takarítót. Most vádat emeltek a külföldi férfival szemben.

Kemma.hu

Ebben a zsákban nyomta össze a targonca villája a takarítót

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a dél-koreai állampolgárságú férfival szemben, aki 2020-ban, Komáromban arra utasított egy targoncát vezető férfit, hogy a targonca villájával nyomja össze azt a zsákot, amiben egy munkás fekszik. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség  indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit távollétében, végrehajtandó börtönbüntetésre és Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

A vádirati tényállása szerint a vádlott és a sértett 2020. évben együtt dolgoztak egy komáromi csarnok építési területén. Az áldozat takarítóként végezte a munkáját, melyet az elkövető felügyelt.  A vádlott 2020. május 9-én 16 óra körüli időben ismeretlen okból arra utasította a takarítót, hogy másszon bele egy a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába.

A targonca sofőrje nem tudta, hogy éppen egy embert készül összenyomni a gépével
A targonca sofőrje nem tudta, hogy éppen egy embert készül összenyomni a gépével
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

A sértett nem akart a zsákba lépni, de a férfi betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy a targoncával menjen oda, és nyomja össze a zsákot. A targonca sofőrje nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a sértett kiabálására abbahagyta a műveletet. A vádlott és egy másik férfi ekkor kiszabadította a dolgozót a takarófóliából, a targonca vezetője pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot.

Ebben a csarnokban történt a szörnyűség Komáromban
Ebben a csarnokban történt a szörnyűség Komáromban
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A bűncselekmény következtében a sértett alsó végtagjai lebénultak, azonban a bántalmazás módja – az életfontosságú szervek károsodása miatt – alkalmas volt halált okozó sérülés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában