Ítélet

2023.08.30. 14:35

Repkedtek a sörösüvegek, faággal is csépelték a járókelőt az esztergomi sörözőnél +videó

Összesen 41 hónapot tölthetnek a börtönben az esztergomi söröző előtt balhézó férfiak.

Kemma.hu

Börtönbe mehetnek a söröző előtt balhézó férfiak

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint súlyos testi sértés és garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott annak a két férfinak az ügyében, akik Esztergomban vertek össze egy járókelőt. Az ügyészség indítványára a járásbíróság az egyik férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elsőrendű vádlott védője, valamint a másodrendű vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint 2020. október 4-én az Esztergom-kertvárosi söröző előtt együtt italozott a két elkövető, akik sörösüvegeket dobtak az arra sétáló férfi felé. Ezután az egyik támadó a férfit többször megütötte, és megrúgta, miközben ehhez a kabátját is levetette. A társa letört egy faágat, és azzal testszerte ütlegelte.

Arra érkezett egy férfi személygépkocsival, aki rákiabált az elkövetőkre, azonban azok folytatták az ütlegelését.  Ezért a gépkocsival érkező férfi magához vett egy asztallábat azért, hogy a bántalmazott védelmére kelljen. Az elkövetők egyike ekkor egy alkalommal a kezében lévő faággal a fején megütötte őt. A földre került férfit az egyik elkövető kétszer ököllel megütött.

Az elsőként megtámadott sértettnek testszerte zúzódásokat, horzsolásokat okoztak, valamint eltörték az orsócsontját és kézközépcsontját.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában