A legyőzhetetlen

2024.06.10. 18:19

Zsinórban hét bajnoki cím: nincs ellenfele a tatabányai sportolónak

A tatabányai Farkas Balázs a címét megvédve megnyerte a 36. országos fallabda bajnokságot, miután a döntőben magabiztos sikert aratott.

Kemma.hu

Farkas Balázs kisajátította a magyar bajnokságot zsinórban szerzett hetedik aranyérmével

Forrás: Magyar Fallabda (Squash) Szövetség

Farkas Balázs a múlt héten még Birminghamben versenyzett a British Openen, ahol pályafutása egyik legjobb eredményét érte el. A világ egyik legrangosabb versenyén egészen a nyolcaddöntőig menetelt, nála magasabban rangsorolt versenyzőkön átlépkedve. A sikeres szereplés egyben azt is jelentette, hogy újabb egyéni csúcsot döntve egészen a 37. helyig kúszott fel a fallabda világranglistáján.

Ezekért a csodálatos díjakért versenyeztek a fallabda országos bajnokságán
Ezekért a csodálatos díjakért versenyeztek a fallabda országos bajnokságán
Fotó: Hidegkuti István                   / Forrás: Magyar Fallabda (Squash) Szövetség

A magyar fallabda egykori és jelenlegi királya a mezőnyben

A tatabányai fallabdázónak sok pihenő nem jutott, az Egyesült Királyságból hazatérve egyenesen Százhalombattára utazott, ahol az országos bajnokságot rendezték nőknek és férfiaknak egyaránt. Farkas végig kiválóan játszott a kétnapos viadalon, a szombati, első napon aratott magabiztos győzelmeinek köszönhetően bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben jó barátja, Szebeni Péter várt rá, de az üvegfalak között neki sem kegyelmezett és szettveszteség nélkül menetelt el a döntőig. A fináléban az a Takács Benedek várt rá, aki a legjobb nyolc között búcsúztatta a 2019 óta az országos bajnokságon először résztvevő, korábbi 14-szeres bajnok Krajcsák Márkot. Az aranycsata végül nem hozott izgalmakat, Farkas Balázs lelépte az ellenfelét, és újabb 3-0-s győzelmet aratva zsinórban a hetedik bajnoki címét szerezte meg.

A magyar fallabdázás első számú versenyzője a versengés után elárulta, hogy nagyon örül az újabb aranyéremnek és reméli, a jövőben még sok ilyen pillanatot élhet át. A tatabányai sportoló kiemelte, kiemelkedő szezon van mögötte az újabb bajnoki címnek és a világranglistás helyezésének megjavítása után. Farkas Balázs a sikerek ellenére nem dől hátra, mint mondja, alig várja már a folytatást.

 A nőknél Chukwu Hannah 3-0-ra győzte le a döntőben Szécsi-Páj Lindát, ezzel sorozatban hatodik bajnoki címét szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában