Megtudtuk

2023.08.25. 07:35

Kiderült, miért hajtott a buszmegállóba egy kisbusz Kocson

Vége a találgatásoknak, tényleg defekt miatt hajtott a kocsi buszmegállóba a kisbusz júliusban.

Goletz-DeáK Viktória

A kisbusz sofőrje nem tudta bevenni a kanyart, ekkor történt a baleset

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

A vármegyei rendőrkapitányság sajtóosztálya a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy az ügy helyszíni bírságolással zárult. „A kocsi buszmegálló ügyében a kisbusz jobb első kereke menet közben defektet kapott, és így ment neki egy álló autónak, amit a buszmegállónak tolt. Az ügy helyszíni bírságolással zárult” – válaszolták a rendőrök.

Simon László, a település polgármestere a Kemma.hu-nak elmondta, hogy hamarosan a buszmegálló épületét is rendbe fogják hozni. A kivitelező már felmérte a költségeket, ami mintegy 150 ezer forint lesz, amit majd a biztosító térit meg a településnek. Egyelőre arra várnak, hogy a vállalkozó el tudja kezdeni a munkát. A tervek szerint iskolakezdésre újra használhatják a megálló kis házát az utasok. 

Mint arról korábban beszámoltunk: július 18-án reggel hatalmas csattanásra ébredtek a Tatai úton lakó kocsiak. Háromnegyed hat körül egy kisbusz hajtott bele egy, az út szélén a ház előtt szabályosan parkoló autóba és azt beletolta az előtte lévő buszmegállóba. A kis faházikó egyik fele szinte teljesen összeomlott, a lábai kitörtek. Csak a szerencsén múlott, hogy üres volt a megálló, ugyanis pár perccel később érkezett egy járat. 

Akkor sokan találgatták, hogy mi vezethetett a balesethez. Volt aki szerint a sofőr a telefonját nyomkodta, más pedig úgy tudta, hogy defektet kapott a kisbusz, ezért sodródott ki. Végül utóbbiaknak lett igazuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában