Sokkoló

2023.08.21. 13:52

Hordágyat hajított az esetkocsi szélvédőjébe a tatabányai mentős - megszólalt a rendőrség

Videóra vették, ahogy egy tatabányai mentős szétvert egy húszmilliós mentőautót.

Kemma.hu

A fiatal mentőst további két kollégája biztatta, mindhármukat kirúgták

Forrás: Blikk

Szétvert egy fiatal mentős egy húszmilliós rohammentőt a tatabányai mentőállomáson - írta az Origo.hu a Blikk nyomán. Győrfi Pál szóvivő a lapnak megerősítette, hogy nem megrendezett jelenet volt, a rongálót és két másik mentőst azóta kirúgták. 

A Volkswagen mentőautó szélvédője egyértelműen a szándékos rongálás miatt tört össze, csak ennek az ára 120 ezer forint, beszereléssel együtt 150 ezerre rúghat az összeg. Az esetről azt tudni, hogy egy korábbi balesetben összetört mentőautónak esett neki a fiatal mentős a Komárom-Esztergom vármegyeszékhely mentőállomásán. 

A lap birtokába került videofelvételen pedig jól hallatszik, hogy a rongálót két bajtársa a háttérből biztatta. Miután a történtek kiderültek, fegyelmi eljárás indult, a rongálásban részt vevő mentők munkaviszonyát a szolgálat azonnali hatállyal megszüntette. Az általuk okozott kárt azonban meg kell téríteniük. 

– A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rongálás miatt folytat büntetőeljárást, három fiatalt hallgattunk ki gyanúsítottként – árulta el a Kemma.hu kérdésére Racsné Galambos Gréta r. őrnagy szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában