Indítvány

2023.08.04. 11:27

Helyszíni fotók: zebrán átkelő gyalogost ütött el a 82 éves sofőr Tatabányán

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a zebrán átkelő gyalogost elütő sofőrrel szemben.

Kemma.hu

A gyalogos szabályosan kelt át az úton, de esélye nem volt

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az 1941-ben született férfi Tatabányán, a Fő téren vezette autóját 2022. január 11-én. A férfi a közlekedése során figyelmetlen volt, ezért csak késve vette észre, hogy a zebrán egy gyalogos kel át. A szabályosan átkelő gyalogosnak az idős sofőr nem adott elsőbbséget, emiatt elütötte őt.

A balesetben a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságként értékelendő végtagi mozgáskorlátozottsága és súlyos egészségromlása alakult ki. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában