Ítélet

2023.08.31. 09:55

Dőlt a szesz a sofőrbe Tatán és Bajon, 18 hónap felfüggesztettet kapott

A férfit Bajon és Tatán is többször kapták ittas vezetésen, most már felelnie kell felelőtlensége miatt.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint négy rendbeli ittas állapotban járművezetés vétsége miatt a Tatai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetlen férfit, aki vezetői engedélyének elvételét követően még háromszor vezette ittasan autóját. A járásbíróság az elkövetőt 1 év szabadságvesztésre, 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott, védő tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi július 6-án este Baj területén a söröző mellett leparkolt a személygépkocsival. A férfi a sörözőben 1 liter bort fogyasztott el, ezután a gépkocsiban elaludt. Másnap reggel, még szeszesitaltól befolyásolt állapotban elindult az autóval, 52 métert tett meg, amikor a rendőr megállította, a vezetői engedélyét a helyszínen elvette. A férfi megbízása alapján ismerőse az autót a tatai benzinkút parkolójába vitte.

Az elkövető július 8-án 2-3 pohár fröccsöt ivott, ezután busszal elment a benzinkút parkolójába, innen az autóját pár méterig vezette, amikor a rendőr ismét megállította. Az elkövető a rendőri intézkedést követően visszaült a személygépkocsijába, ott pihent, majd megivott 2 üveg sört. Másnap a férfi hajnalban elindult, a parkolóból közel 2 kilométert tett meg az autóval, amikor a rendőrjárőr Tatán, a Baji úton újra megállította.

A férfi július 31-én is alkoholt ivott, délután Tatáról elindult az autóval, azzal kitolatott az úttestre, majd pár méter megtétele után a rendőrjárőr megállította. Az elkövető az első esetben enyhe, utóbbi három esetben közepes fokban volt ittas a járművezetéskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában