Ítélet

2023.08.23. 16:40

12 migránst zsúfolt kocsijába Tatánál, 30 hónapra börtönbe kerül az üzbég csempész

Az embercsempész ügyében jogerős ítéletet hozott a bíróság.

Kemma.hu

Ebbe az Opelba rakta be a 12 migránst a csempész

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletében 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte azt az üzbég férfit, akit az M1-es autópályán kapcsoltak le. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vették.

A vádirat szerint a férfi 2022. május 6-án Magyarországon, a szerb-magyar határ közelében az általa vezetett lengyel honosságú személygépkocsiba 12 fő, magukat afgán állampolgároknak valló személyt vett fel azzal a szándékkal, hogy segítséget nyújtson nekik  a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez. A migránsok közül egy személy a vádlott melletti ülésen, míg 11 fő az elfektetett hátsó ülésen foglalt helyet. A migránsokat szállító autót a rendőrök az M1 autópálya jobb oldalának 73-as kilométerszelvényében, Tata térségében állították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában