Letartóztatásban marad

2023.07.12. 18:15

Rettegésben tartotta Tatát, 3 asszonyt is kirabolt a férfi - mondjuk, hol tart most az ügye

Letartóztatásban marad az a férfi, akit elfogása előtt nagy erőkkel kerestek a Komárom-Esztergom vármegyei nyomozók, ugyanis három idős asszonyt is kirabolt Tatán.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék közleménye alapján a Tatabányai Járásbíróság a 2023. július 7. napján tartott ülésén fegyveresen elkövetett rablás miatt indult ügyben, további 3 hónappal meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki decemberben több tatai családi házba is bement, és az ott lakókra fegyvert szegezve lopta el értékeiket. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt indokolt.

A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése érdekében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. december 11-én egy tatai családi házba bement, a lakásban tartózkodó sértettre fegyvert szegezett, majd ékszereket, valamint készpénzt vett magához. Ezt követően a sértettet arra kényszerítette, hogy saját autójával vigye el a vasútállomásra.

Az első esetben a családi házba a nyitott bejárati ajtón ment be, a sértettre fegyvert szegezett, így kényszerítette arra, hogy eltűrje értékei elvételét. A férfi a lakásból ékszereket és készpénzt vett magához. Ezután a sértettet arra kényszerítette, hogy saját gépkocsijával vigye el vasútállomásra.

A második esetben a férfi a családi házba a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül ment be, a sértett nőre fegyvert szegezett, pénz és arany átadását követelte. A sértett előbb átadott 100 ezer  forintot a férfinak, aki a lakást átkutatta, így magához vett további 100 ezer forintot, valamint elvitte a sértett személyes iratait. A férfi a lakásból távozását megelőzően a sértettet hintaszékhez kötözte.

A harmadik esetben a férfi bement a 75 éves sértett családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd az áramkimaradás miatt a villanyórához kisiető sértett  fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat, és azzal fenyegette, hogy ha kiabál végez vele. Az elkövető a sértettet magával húzva bement a lakásba, azt átkutatta, a sértettől elvett 90 ezer forint készpénzt, valamint 2 darab bankkártyát. Az elkövető felhívására a sértett az egyik bankkártya pin kódját papírra írta. A férfi a lakásból távozását megelőzően a sértett kezeit megkötözte.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elkövető büntetve volt, őt legutóbb a bíróság 2016. évben minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019. évben szabadult feltételes kedvezménnyel.

A gyanúsítottat a bíróság rablás bűntette és más bűncselekmény miatt 2016-ban 8 év fegyházbüntetésre ítélte, melyből 2019-ben feltételes kedvezménnyel szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában